Kulturë

Kulla e Sylejman Vokshit në Gjakovë pëson shembje në periudhë restaurimi

Shembja ka ndodhur këto ditë. Ka rënë një pjesë midis mureve dhe kulmit që, sipas arkitektëve, njihet si “dhëmbët e ujkut”

Tulla e tjegulla kanë rënë në anën veriperëndimore të monumentit katërkëndësh në Gjakovë. Shembja është bërë pasi kanë nisur ndërhyrjet restauruese e konservuese të cilat janë ndërprerë. Monumenti i cili – sipas vetë institucioneve shtetërore paraqiste rrezik për banorët e shtëpisë ngjitur – tash është bërë edhe më problematik në këtë aspekt. Një nga bashkëpronaret është zhvendosur shkaku i rrezikshmërisë. Punimet që kishin nisur në dhjetor janë ndërprerë pak ditë më vonë shkaku i mospagesave të shtetit ndaj kompanisë punëkryerëse

 

Tulla e tjegulla kanë rënë në anën veriperëndimore të monumentit katërkëndësh në Gjakovë. Shembja është bërë pasi kanë nisur ndërhyrjet restauruese e konservuese të cilat janë ndërprerë. Monumenti i cili – sipas vetë institucioneve shtetërore paraqiste rrezik për banorët e shtëpisë ngjitur – tash është bërë edhe më problematik në këtë aspekt. Një nga bashkëpronaret është zhvendosur shkaku i rrezikshmërisë. Punimet që kishin nisur në dhjetor janë ndërprerë pak ditë më vonë shkaku i mospagesave të shtetit ndaj kompanisë punëkryerëse

Në kohën kur shumica e punëve restauruese dhe konservuese të fazës së parë ishte dashur të jenë të përfunduara, Kulla e Sylejman Vokshit ka pësuar shembje. Tulla e tjegulla kanë rënë në anën veriperëndimore të monumentit katërkëndësh në Gjakovë. Shembja është bërë pasi kanë nisur ndërhyrjet restauruese e konservuese të cilat janë ndërprerë. Monumenti i cili – sipas vetë institucioneve shtetërore paraqiste rrezik për banorët e shtëpisë ngjitur – tash është bërë edhe më problematik në këtë aspekt. Një nga bashkëpronaret është zhvendosur shkaku i rrezikshmërisë. Punimet që kishin nisur në dhjetor janë ndërprerë pak ditë më vonë shkaku i mospagesave të shtetit ndaj kompanisë punëkryerëse.