Kulturë

Mendohet se Stonehenge fillimisht ishte në Uells

 

Arkeologët besojnë se kanë zbuluar origjinën e monumentit parahistorik Stonehenge pasi zbuluan mbetjet e një rrethi antik guri në Uells, që mund të ishin çmontuar dhe rindërtuar qindra vjet më vonë në Angli.

Ndër monumentet më të njohura dhe misterioze të Britanisë, gurët në Stonehenge tërheqin turistë nga e gjithë bota dhe njerëz që kërkojnë lidhje shpirtërore me të kaluarën. Qëllimi i tyre i saktë mbetet i panjohur.