Kulturë

“Man Booker” për veprën e shkrimtarit izraelit David Grossman

Londër, 16 qershor - David Grossman me veprën “A Horse Walks into a Bar”, që zhvendoset në rutinën e një stand-up komediani brenda një klubi komedie në Izrael, ka marrë çmimin ndërkombëtar “Man Booker International” që ndahet për fiksionin më të mirë të përkthyer, transmeton sot “Koha Ditore” raportimin e Latimes.

Me ngjarjen e zhvendosur në një qytet të vogël izraelit, romani është fokusuar krejtësisht në veprimet e komedianit të quajtur Dovaleh Greenstein. Tek merr skenën për ta ngacmuar audiencën me shakatë e tij vulgare e agresive, performanca e pakënaqshme e Greenstein nis të tkurret derisa ai zbulon një vendim fatkeq e të tmerrshëm që e kishte marrë kaherë dhe e kishte ndjekur atë si hije qysh prej asaj kohe.