Kulturë

Kritika për “Zgjoin” si film që duhet parë në “Sundance Film Festival”

Kritika për “Zgjoin” si film që duhet parë në “Sundance Film Festival”
“’Zgjoi’ është një film tërheqës, përjetues, një film me momente të vogla që lindin nga forca e vullneti i aktores kryesore (Yllka Gashi v.j.) bazuar në një histori të vërtetë”, shkruan “CriterionCast”

Prishtinë, 28 janar – “Këtë vit, jemi duke i bërë gjërat ndryshe”, është motoja e edicionit të sivjetmë të “Sundance Film Festival”. Pandemia ka bërë që pjesa më e madhe e programit të festivalit të shfaqet në formatin online. Prandaj, pasi që me dhjetëra filma do të jenë të qasshëm online, “CriterionCast” si lehtësim ka publikuar një listë me pesë filmat të cilët nuk duhet humbur. “Zgjoi” i regjisores kosovare Blerta Basholli është në mesin e tyre.

 

Për shkak të pandemisë festivali pjesën me të madhe të programit do ta mbajë në formatin online, ku do të jenë të qasshëm për t’u shikuar dhjetëra filma. “CriterionCast”, ueb-faqe që publikon kritika të filmave dhe me të rejat nga kinematografia, u ka dalë në ndihmë ndjekësve të festivalit duke publikuar listën me filmat që nuk duhet lënë pa u parë në edicionin e sivjetmë. Në mesin e tyre edhe “Zgjoi” i Blerta Bashollit, i cili në këtë festival, të dielën, do ta ketë premierën botërore

Prishtinë, 28 janar – “Këtë vit, jemi duke i bërë gjërat ndryshe”, është motoja e edicionit të sivjetmë të “Sundance Film Festival”. Pandemia ka bërë që pjesa më e madhe e programit të festivalit të shfaqet në formatin online. Prandaj, pasi që me dhjetëra filma do të jenë të qasshëm online, “CriterionCast” si lehtësim ka publikuar një listë me pesë filmat të cilët nuk duhet humbur. “Zgjoi” i regjisores kosovare Blerta Basholli është në mesin e tyre.

Edicioni i sivjetmë i “Sundance Film Festival” ka nisur të enjten. E, “Zgjoi” do të ketë premierën botërore të dielën. Festivali këtë vit zgjat vetëm shtatë ditë dhe pjesa më e madhe e publikut do ta përcjellë atë larg nga epiqendra e tij, Park City në Utah të SHBA-së. Do të hapen vetëm disa kinema për vetura në rajonin e Los Angelesit, që nënkupton se nuk do ta ketë atë shkëlqimin nëpër rrugët kryesore nga audienca e etur për të zbuluar filma të rinj.