Kulturë

“Premtomë, baba” me Joe Bidenin midis dramës dhe kapërcimit të sfidave

Ishte viti kur Beau Biden, i biri i Joe Bidenit u diagnostikua me tumor malinj në tru. Kësisoj, horizonti i së ardhmes shihej me drojë e pasiguri. “Premtomë, baba” i kishte thënë Beau babait të vet. “Ma jep fjalën që çfarëdo që të ndodhë, do të jesh mirë.” Joe Bideni ia kishte dhënë fjalën.

Prishtinë, 20 janar- Familja Biden për 40 vjet e kishte ruajtur një traditë. Në Ditën e Falënderimeve, trembëdhjetë anëtarët mblidheshin në Nantakit. Ky takim ishte një prej pak gjërave që s’kishin lejuar ta ndryshonin edhe kur jeta e tyre qe mbushur me plot tension e dramë. Në nëntorin e vitit 2014, kjo traditë mori një tjetër nuancë.

 

Drama familjare e Joe Bidenit është përthekuar në faqet e autobiografisë së tij, të titulluar “Premtomë, baba”. Në fund të vitit që shkoi, ky libër u botua edhe në shqip. Librarët thonë se interesimi i lexuesve kosovarë për ta blerë këtë libër është rritur që nga koha kur Bideni u zgjodh president i SHBA-së e deri të mërkurën kur u inaugurua

Prishtinë, 20 janar- Familja Biden për 40 vjet e kishte ruajtur një traditë. Në Ditën e Falënderimeve, trembëdhjetë anëtarët mblidheshin në Nantakit. Ky takim ishte një prej pak gjërave që s’kishin lejuar ta ndryshonin edhe kur jeta e tyre qe mbushur me plot tension e dramë. Në nëntorin e vitit 2014, kjo traditë mori një tjetër nuancë.

Ishte viti kur Beau Biden, i biri i Joe Bidenit u diagnostikua me tumor malinj në tru. Kësisoj, horizonti i së ardhmes shihej me drojë e pasiguri. “Premtomë, baba” i kishte thënë Beau babait të vet. “Ma jep fjalën që çfarëdo që të ndodhë, do të jesh mirë.” Joe Bideni ia kishte dhënë fjalën.