Kulturë

Komuna e Prishtinës zmbrapset nga lënia pa lokacion e Teatrit të Operës

 

Qysh prej vitit 2019, Komuna e Prishtinës ka vepruar në drejtim të kundërt me Ministrinë e Kulturës sa i përket lokacionit për Teatrin e Operës dhe Baletit. Por as institucioni më i lartë kulturor në vend nuk ka bërë ndonjë hap konkret për ta çuar përpara projektin më të madh kapital në infrastrukturën kulturore. Kësisoj ka ngelur që MKRS-ja dhe Komuna e Prishtinës të gjejnë një zgjidhje sa u përket projekteve të tyre. Kuvendi Komunal ka shtyrë miratimin e Planit Rregullues që përcakton se në vend të Teatrit, afër Fakultetit Teknik të zërë vend një kampus i ri universitar

Komuna e Prishtinës është zmbrapsur të paktën për një kohë të shkurtër nga lënia pa lokacion e teatrit të operës dhe baletit “Dr. Ibrahim Rugova”. Këtë e ka bërë Kuvendi Komunal duke shtyrë propozimin e ekzekutivit që do t’i hapte rrugë ndërtimit të një kampusi të ri universitar në hapësirën afër Fakultetit Teknik. Ministria e Kulturës është në procesin e rivlerësimit të projekteve për Teatër të Operës dhe Baletit, por Komuna ka të tjera synime pikërisht për atë zonë. Nëse i ndryshohet destinimi, Ministria e Kulturës tërthorazi ka paralajmëruar padi për Komunën.