Kulturë

Dy muaj pas kontratës prej 52 mijë eurosh, “Eminxhiku” larg restaurimit

Dy muaj pas kontratës prej 52 mijë eurosh, “Eminxhiku” larg restaurimit
Në këtë gjendje është objekti kryesor i kompleksit “Eminxhik” qysh prej dhjetorit të 2017-s
 

Ndërtesa e shekullit XIX në kompleksin “Eminxhiku” e njohur si Shtëpia e familjes, në fund të tetorit ka hyrë në vitin e tretë prejse ka nisur të konservohet e restaurohet. Me kontratën e radhës të nënshkruar para dy muajsh ishte paraparë që punimet të përfundoheshin për 120 ditë pune, prej të cilave tashmë kanë kaluar 40 e s’ka asnjë lëvizje në këtë drejtim

Prishtinë, 1 dhjetor – Janë bërë gati dy muaj prejse Ministria e Kulturës ka lidhur kontratë me një kompani për të nisur konservimin dhe restaurimin e njërit nga dy objektet e Muzeut Etnologjik në Prishtinë. Por në praktikë ende nuk është bërë asnjë hap dhe nuk ka ndonjë afat se kur do të nisë puna. Këtë nuk e di as institucioni punëdhënës.