Kulturë

NEWBORN-i ndërron mesazh, autori i monumentit do peticion për ta mbrojtur

NEWBORN-i ndërron mesazh, autori i monumentit do peticion për ta mbrojtur
Pasditen e së enjtes, në tri shkronjat e para të Monumentit të Pavarësisë NEWBORN është vendosur posteri me të cilin sot do të shënohet Dita Botërore e Fëmijëve

Një strukturë druri bashkë me një pëlhurë të zezë ka mbështjellë tri shkronjat e para të Monumentin të Pavarësisë. E drejta për jetë, për arsim cilësor, përkujdesje shëndetësore, mbrojtje, privatësi e të drejta të tjera nga Konventa për të Drejtat e Fëmijës, bashkë me “Free of Covid” (Pa Covid), janë theksuar në veprën e cila prej pesë vjetësh ka statusin e monumentit nën mbrojtje të përkohshme nga shteti. Por ideatori i NEWBORN-it ka tërhequr vërejtjen që ky monument të mos përdoret për aktivitete e instalacione

 

Një strukturë druri bashkë me një pëlhurë të zezë ka mbështjellë tri shkronjat e para të Monumentin të Pavarësisë. E drejta për jetë, për arsim cilësor, përkujdesje shëndetësore, mbrojtje, privatësi e të drejta të tjera nga Konventa për të Drejtat e Fëmijës, bashkë me “Free of Covid” (Pa Covid), janë theksuar në veprën e cila prej pesë vjetësh ka statusin e monumentit nën mbrojtje të përkohshme nga shteti. Por ideatori i NEWBORN-it ka tërhequr vërejtjen që ky monument të mos përdoret për aktivitete e instalacione

Dhjetëra evokime nga teksti i Konventës për të Drejtat e Fëmijëve për dy javë do ta mbështjellin Monumentin e Pavarësisë në Prishtinë – NEWBORN. Pasditen e së enjtes, një poster i zi ka veshur tri shkronjat e para të monumentit me mesazhin kryesor “I Want to Be Born and Grow Up in a World Where I Have Rights” (Dua të lind dhe të rritem në një botë ku unë kam të drejta).