Kulturë

Turistët ecin nëpër tunelet e fshehta të Shqipërisë komuniste

Turistët ecin nëpër tunelet e fshehta të Shqipërisë komuniste

Duke u përvjedhur poshtë një fortese në jug të Shqipërisë, një rrjet i mbuluar tunelesh, i ndërtuar gjatë viteve komuniste, përkap fshehtësinë dhe paranojën që përkufizonte sundimin e gjatë të tiranit Enver Hoxha.

Komunizmi sot ka ikur dhe bunkeri ushtarak është një atraksion turistik, që ende ndjell vizitorë të rrallë gjatë pandemisë, kur temat e frikës, izolimit dhe kufizimit janë veçanërisht rezonante.