Kulturë

Arkitektura e vjetër e Prishtinës humb shtëpinë njëshekullore

Nga e enjtja, shtëpia e ndërtuar para gati një shekulli, pronë e familjes Gashi, është e tëra gërmadhë. Ekskavatori thuajse kishte shembur ngrehinën dykatëshe kur inspektorë të Komunës së Prishtinës arritën në vendin e ngjarjes

Ishte e vetmja shtëpi e moçme që kishte mbetur në rrugën “Ismail Dumoshi”. Muret me qerpiç dhe trarë të vënë kryq e tërthor ishin mbijetoja e stilit të dikurshëm arkitektonik kundrejt shumëkatëshve të ndërtuara në të dyja anët e rrugës. Nga e enjtja, shtëpia e ndërtuar para gati një shekulli, pronë e familjes Gashi, është e tëra gërmadhë.

 

Ishte e vetmja shtëpi e moçme që kishte mbetur në rrugën “Ismail Dumoshi”. Muret me qerpiç dhe trarë të vënë kryq e tërthor ishin mbijetoja e stilit të dikurshëm arkitektonik kundrejt shumëkatëshve të ndërtuara në të dyja anët e rrugës. Nga e enjtja, shtëpia e ndërtuar para gati një shekulli, pronë e familjes Gashi, është e tëra gërmadhë.

“Ishte shtëpia më e vjetër e mëhallës. E mbaj mend prej viteve ‘60”, ka thënë njëri nga banorët e lagjes teksa shikonte rrënojat.