Kulturë

Shëmbëlltyra e artit të guximshëm

Shëmbëlltyra e artit të guximshëm
 

Erën e furrës së bukës në Mitrovicën e viteve të “50 e kishte të thadruar thellë në kujtesë. Njësoj edhe tingujt e veçantitë e jetës shqiptare në shekullin e kaluar, larg maktheve që solli shekulli i ri dhe teknologjia depersonalizuese.

Për dhuntinë e tij si aktor dikush e cilësoi edhe si Chaplini ynë. Megjithëse nuk ka lënë një autobiografi të shkruar si ylli anglez, në dhjetëra intervista e rrëfime zemre, Adem Mikullovci do të sillte sharmin e një jete me plot ngjarje që nisi në një familje qytetëse të Vushtrrisë në fund të viteve ‘30.