Kulturë

Jara, këngëtari i vrarë për muzikën e tij

Jara, këngëtari i vrarë për muzikën e tij

Víctor Jara e quajti këngën e vet të mbramë sipas vendit ku ndenji në ditët e fundit: Estadio Chile, një kompleks i mbuluar sportiv në Santiago. Ai e shkroi atë më 16 shtator 1973, pesë ditë pasi grushti ushtarak i gjeneralit, Augusto Pinoçet rrëzoi qeverinë socialiste të presidentit të Kilit, Salvador Allende.

Jara u arrestua një ditë pas puçit dhe u mbajt në stadiumin që ishte shndërruar në një qendër ad hoc të ndalimit për rreth 5 mijë mbështetës të Unitetit Popullor të Allendes, transmeton KOHA.