Kulturë

Shën Nifoni i Kostandinopojës, vëllam i Gjergj Kastriotit - Skëndërbeut

Shën Nifoni i Kostandinopojës, vëllam i Gjergj Kastriotit - Skëndërbeut

Shën Nifoni ka lindur në More të Peloponezit në fund të shek XIV. I ati quhej Manuel, ndërsa e ëma Maria. Në shkollë mësoi shkrim e këndim dhe njohuri rreth Shkrimit të Shenjtë.

Më vonë shkoi pranë një asketi të quajtur Andon, i cili pas këmbënguljes së të riut e vuri në qeli aty afër dhe i caktoi rregullin e lutjes për fillestarët.