Kulturë

Vdes në moshën 92-vjeçare pianisti i famshëm Leon Fleisher

Vdes në moshën 92-vjeçare pianisti i famshëm Leon Fleisher

Pianisti i famshëm amerikan Leon Fleisher ka vdekur në moshën 92-vjeçare nga kanceri, njofton BBC.

Fleisher kishte bërë famë si supertalent në vitet 1940-ta, por karriera e tij ishte penguar nga një lëndim i dorës së djathtë. Ai më vonë kanalizoi karrierën e tij duke dhënë mësime dhe duke mjeshtëruar të luajturit në piano me dorë të majtë.