Kulturë

Kur flet e mbijetuara e dhunës seksuale

Kur flet e mbijetuara e dhunës seksuale

Pashmangshëm, kur një grua vjen me një deklaratë për sulm seksual të ndodhur vite më parë, një tip i caktuar personi do të pyesë: “Pse tash?” Kjo pyetje iu përsërit Christine Blasey Fordit gjatë dëshmisë së saj në Senat më 2018 dhe qe përdorur në një përpjekje për të diskredituar gratë e viktimizuara nga Bill Cosby dhe Harvey Weinstein.

Në përkujtesën erudite dhe prekëse të Lacy Crawfordit, që kujton kohën e saj si studente në St. Paul’s School, pyetja nuk arrin gjer në 15 faqet e fundit të librit, transmeton KOHA.