Kulturë

“Heronjtë publikë dhe sekretet” nëpër historitë e të harruarve

Tri pjesë të trupit ndodhen të vendosura në skele. Materiali fizik që është përdorur për to është rezina, silikoni, brusha me ajër dhe leshi i dhisë, por paralel me to është edhe një histori tjetër sfilitjesh, lodhjesh, lëndimesh e, madje, edhe vdekjesh.

Me ambicien për të vetëdijesuar përmes artit për çështjen e të drejtave të punëtorëve, ekspozita “Heronjtë publikë dhe sekretet” vjen si evokim me historitë e pathëna të punëtorëve të ndërtimtarisë në Kosovë, e po kaq edhe si aludim në politikat neoliberale të privatizimit.