Kulturë

Kur harrohen viktimat e fatkeqësisë

Kur harrohen viktimat e fatkeqësisë

Zhanri horror ofron një kuadër të referencës për pandeminë globale, sado trazuese të jetë. Në javët e para të shpërthimit, “Contagion” kryesoi majat e listave të filmave më të shikuar online.

Reddit dhe Twitteri zjarrmonin me mëtime se romani i Dean Koontzit ka “parashikuar” COVID-19 dhe krahasimet me mjeranen e 1978-s të Stephen Kingut, “The Stand”, qenë aq të dendura sa vetë autori e ndjeu të nevojshme të kërkojë falje për 2020-n. Nëse një mjeshtër horror ndihet kaq i trazuar, vini veten në vend të autorëve që shpalosin kriza të reja fiksionale në këtë verë të zorshme, transmeton KOHA.