Kulturë

Komunizmi në Shqipëri dhe letërsia e Agron Tufës

 

Shumica e romaneve të Agron Tufës, janë shkruar mbi ngjarje që ndodhin në kohën e komunizmit në Shqipëri.

Kjo bëhet më e kuptueshme kur kihet parasysh që Tufa drejtonte Institutin e Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit, derisa në vitin 2019 kërkoi azil në Zvicër, pas disa kërcënimeve që i ishin bërë në lidhje me punën e tij në këtë institut.