Kulturë

Gjilani nderon dy artistët që nisën jetën artistike në këtë qytet

Gjilani nderon dy artistët që nisën jetën artistike në këtë qytet

Aktorja Adriana Matoshi dhe aktori Fatmir Spahiu kishin nisur hapat e parë drejt karrierës së tyre në qytetin e lindjes. Në Gjilan. Si nxënës ishin bërë pjesë e shfaqjeve për fëmijë. Aty kishte nisur edhe dashuria e tyre për teatrin e filmin. Në këto dy fusha, emrat e tyre u bënë të njohur në vend, por edhe përtej. E bënë për vete publikun, por edhe kritikët e artit. Për punën e tyre në këtë fushë disa herë edhe u shpërblyen. Së fundi, një mirënjohje për kontributin u është dhënë edhe nga qyteti i Gjilanit. I pari i Komunës, Lutfi Haziri, të dielën, në kuadër të shënimit të ditëve të çlirimit, i nderoi si personalitete të vitit.

Aktorja Adriana Matoshi, e cila ka 20 vjet që punon në profesion, ka thënë se nga të gjitha çmimet që ka marrë nëpër botë, më i dashuri për të është pikërisht mirënjohja e marrë nga qyteti ku është lindur.