Kulturë

Ilire Vinca në Akademinë Evropiane të Filmit synon ta fuqizojë zërin e Kosovës

Ilire Vinca në Akademinë Evropiane të Filmit synon ta fuqizojë zërin e Kosovës

Aktorja Ilire Vinca është anëtarja më e re e Kosovës me të drejtë vote në Akademinë Evropiane të Filmit e cila, ndër të tjera, ndan edhe një nga çmimet më të rëndësishme kinematografike, e që konsiderohet “Oscari” evropian. Përzgjedhja e saj si anëtare do të bëjë që edhe një zë më shumë nga kinematografia e Kosovës të dëgjohet në Akademinë e njohur e që bën bashkë më shumë se 3 mijë e 800 profesionistë të kinematografisë. Deri tani Akademia Evropiane e Filmit ka emëruar 25 anëtarë nga Kosova ani pse, bashkë me Vincën, vetëm 17 janë aktivë.

Sipas Vincës, anëtarësimi në Akademi është rezultat jo vetëm i punës së saj, por e të gjithë aktorëve dhe profesionistëve të kinematografisë që Kosovës ia dhanë të drejtën e pamohueshme të lëvizjes së lirë, të rrëfimeve dhe imazheve të vërteta të gjithsecilit.