Kulturë

Në Prizren përgatitet projekt-propozimi për Muzeun e Dhunës

Në Prizren përgatitet projekt-propozimi për Muzeun e Dhunës

Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore në Prizren ka përgatitur projektin “Hulumtimi dhe dokumentimi i ish-burgut në ndërtesën e QRTK-së Prizren”.

Sipas njoftimit nga QRTK-ja, të hënën, synim i veçantë i këtij projekti ishte hulumtimi dhe grumbullimi i materialeve, përfshirë dokumente arkivore, fotografi, intervista me dëshmitarë të kohës, ish të burgosur politikë dhe familjarë të tyre, duke dokumentuar dhe faktuar rrëfimet për ish burgun e OZN-së në Prizren gjatë viteve 1945-1965.