Kulturë

Historia e nismëtarëve të humbur indianë të muzikës elektronike

Historia e nismëtarëve të humbur indianë të muzikës elektronike
Paul Purgas duke dëgjuar disa nga incizimet që hapi një kapitull të ri nga India për rrënjët e muzikës elektronike

Në vitin 2016, artistit dhe muzikantit britanik Paul Purgas i ishte nxitur kureshtja: ai lexoi se muzikanti i muzikës elektronike David Tudor, bashkëpunëtor i afërt me John Cagein, e dërgoi një “Moog synthesizer” në Institutin Kombëtar të Dizajnit (NID) në Ahmedabad në Indi, më 1969.

Instrumenti ishte shumë i ri në atë kohë; i rëndë, i thyeshëm e plot ankth për ta transportuar. Me aq sa dinte ai, India po ashtu nuk kishte histori të muzikës techno para “Ten Regas to a Disco Beat” të Charanjit Singh, që ishte lansuar në vitin 1982.