Kulturë

Me shpresë morbide dhe pesimizëm gazmor: doracaku i filozofit Alain de Botton për kohën e koronës

Me shpresë morbide dhe pesimizëm gazmor: doracaku i filozofit Alain de Botton për kohën e koronës

Alain de Botton është filozof britaniko-zviceran dhe autor i disa veprave të popullarizuara mbi shqetësimet e individit modern. Në një intervistë për gazetën gjermane “Süddeutsche Zeitung” ai ka folur për botën dhe jetën në kohën e koronës. Këto janë këshillat e tij.

Zgjidhja e vetme në këtë kohë, thotë Alain de Botton, është pesimizmi. Bëhu gati për t’u përballur me më të keqen. “Kam frikë se do të kalojë shumë kohë derisa të kthehemi në normalitetin që e njohim”, thotë ai. Megjithatë, pandemia i ka bërë të mundshme disa gjëra që dukeshin të pamundshme. “Në përditshmërinë tonë shpesh dëgjojmë të thuhet, jo, kjo nuk është e mundshme, kjo duhet të bëhet kështu. Befas është e mundur që të ndryshohet mësimi në shkolla, që strukturat e spitaleve t’i përshtaten shpejt situatës se re. Çfarë ka zgjatur me dekada dikur, tani është e mundshme brenda një pasdite”, thotë Alain de Botton për “Süddeutsche Zeitung”.