Kulturë

“Codex” në kujtim të Maks Velos

 

Në shenjë kujtimi të Maks Velos, që vdiq më 7 maj 2020, KTV-ja ritransmeton intervistën që ai ia kishte dhënë gazetarit Durim Abdullahu për emisionin “Codex”, në gusht të vitit 2018.

Në këtë bashkëbisedim, sipas formatit të emisionit, Velo flet për tre libra: "Kronikë në gurë" të Ismail Kadaresë, "Rrno vetëm për me tregue" të Atë Zef Pllumit dhe romanin "Ridënimi" të Fatos Lubonjës.