Kulturë

Ana qesharake e depresionit

Ana qesharake e depresionit

Jo secili libër është për secilin, dhe jo secili libër mbi depresionin është për secilin të depresionuar. Por pyetja që mund të bëhet për çfarëdo libri të shëndetit mendor në lidhje me rasion d’être të tij, është: a mund të ndihmojë dikë?

“The Hilarious World of Depression” nga John Moe, nikoqiri veteran në “National Public Radio” dhe krijues i një serie podcasti sipas të cilit mori emrin edhe ky libër, mund të jetë veçanërisht vegël e vyeshme për ata që janë rritur në familje ku kërkimi i terapisë është parë si dobësi, ata që nuk e kanë gjuhën për sëmundjen mendore dhe sidomos për burrat mbi moshën 50-vjeçare e përpjetë, shkruan “The New York Times”. Nëse po kërkoni një libër për Ditën e Babait, për një baba që është i depresionuar dhe është i vetëdijshëm për gjendjen e tij e shmanget nga trajtimi, ky është libri i duhur.