Kulturë

“Vallëzo në shtëpi” shpërndan krenarinë e kulturës gjeorgjiane

 

Baleti Kombëtar i Gjeorgjisë, ansambli i famshëm i vallëzimit popullor i ish- vendit sovjetik, ka filluar që të japë mësime online pasi që shkolla e tyre e njohur e vallëzimit i mbylli dyert për shkak të koronavirusit. Rreth 5 mijë fëmijë dhe adoleshentë, që ishin mësuar që të ndiqnin leksione vallëzimi së paku tri herë në javë, kishin mbetur pa ushtrime të rregullta për vallëzim popullor, një pikë kryesore e kulturës së Gjeorgjisë dhe një burim i krenarisë kombëtare.

“Kemi filluar me mësime online, që janë të qasshme për studentët tanë e po ashtu edhe për këdo rreth botës që dëshiron që të mësojë vallëzimet popullore të Gjeorgjisë”, ka thënë Nino Sukhishvili, drejtoreshë artistike e grupit dhe mbesa e themeluesit të tij.