Kulturë

Njëqind ditët e Hitlerit dhe shndërrimi i demokracisë në tirani

Njëqind ditët e Hitlerit dhe shndërrimi i demokracisë në tirani

Si duket ngritja e Hitlerit qysh prej zgjedhjes së Donald Trumpit? Historianët dhe aktivistët kanë qenë tashmë të zënë me tërheqjen e paraleleve mes demagogëve fashistë derisa shihnin Marine le Penin të fitonte befasisht shumë vota në garën e vitit 2012 për Presidencën franceze.

Prej mesit të nëntorit të vitit 2016, shumë studiues të Evropës midis dy luftërave po merrnin një rol më aktiv, duke krijuar kurse online mbi fashizmin për të vënë në pah ngjashmëritë me të tashmen. A ishin këto të stërfryra apo me vend?