Kulturë

Një kronikë tronditëse për princin saudit të kurorës

Një kronikë tronditëse për princin saudit të kurorës

Në faqen e fundit të “MBS”, një portret i hollësishëm dhe çmeritës i princit saudit të kurorës, Mohamed bin Salman, Ben Hubbard pranon që, duke marrë parasysh atë që mësoi gjatë raportimit mbi sundimtarin de facto të mbretërisë dhe mënyrat se si çakejtë e tij të vegjël i qepeshin armiqve të përfytyruar të bosit, ai “ka pyetur, derisa kthehej vonë natën në shtëpi apo kur shtrihej për të fjetur, nëse ata do të vinin edhe pas meje”.

Mbase kjo tingëllon melodramatike, por kushdo që lexon narrativën e qartë dhe bindëse të Ben Hubbardit në librin “The Rise to Power of Mohammed bin Salman”, do të shohë se ky shqetësim është fare i gjasueshëm. Dhe ku mund ta bësh vendin nëse princi hakërrehet? Sigurisht jo te ndonjë administratë amerikane që besonte se M.B.S urdhëroi vrasjen e kolumnistit të “Washington Postit” Jamal Khashoggi, por i dha princit lejekalim, transmeton KOHA.