Kulturë

Imazhi ikonik i koronavirusit të ri

Imazhi ikonik i koronavirusit të ri

Sa herë e kemi parë këtë imazh? Ai shfaqet prapa spikerëve të lajmeve gjatë përditësimeve të mbrëmjes, kalon dorë më dorë në fletushka të shtypura dhe shfaqet në çdo “cicërimë”. Mund edhe t’iu dëftohet në ëndrra.

Por për Alissa Eckertin – ilustruese mjekësore në Qendrën për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve që ndihmoi në krijimin e asaj që u bë përfaqësim ikonik i koronavirusit të ri – ai filloi si çdo punë tjetër, transmeton KOHA.