Kulturë

“Artpolis” i përfshin nxënësit në teatër për shfaqje online

 

Nxënësit e shkollave fillore në gjithë Kosovën kanë filluar tash e një javë mësimin online. Por, 90 nxënës që janë pjesë e projektit “ArtEd – Rritemi përmes artit në arsimim”, përveç mësimeve të obligueshme, po mësojnë edhe për teatrin e si të realizojnë shfaqje.

Projekti, i cili organizohet nga qendra për art dhe komunitet “Artpolis”, po u mundëson nxënësve nga gjashtë shkolla të kryeqytetit që t’i vazhdojnë online provat teatrale që kishin filluar në shkurt. “Artpolis” këtë e sheh si një mënyrë për t’i promovuar artin dhe kulturën, por edhe për t’i mbajtur të angazhuar nxënësit gjatë këtyre ditëve.