Kulturë

Rruga drejt fabrikës së vdekjes

Rruga drejt fabrikës së vdekjes
 

Sot bëhen 75 vjet nga Masakra e Tivarit. Në Shtojcën për Kulturë, në“Koha Ditore”,  u botua më 2014 rrëfimi i Hamdi Bucaliut, i mbijetuar i kësaj masakre. Bucaliu tashmë është i ndjerë. Në vijim po ju japim të plotë rrëfimin e tij:

Ishte lodhur dhe dërrmuar pas dhjetë ditë ecjesh e fjetjesh nëpër kodra e fusha. Kishte parë me sytë e vet vrasjen e rreth 150 shokëve në breg të Bunës në Shkodër. Kishte shkelur nëpër shtresën prej pesë centimetrash të gjakut të ngrirë në fabrikën e duhanit në Tivar në pranverën e vitit 1945.