Kulturë

“Tri hije në Bruksel”, romani i pabotuar i Anton Pashkut

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Anton Pashku (1937 - 1995) mbahet gjerësisht si një nga shkrimtarët më origjinal të letërsisë moderne shqipe. I njohur sidomos për romanin “Oh”, Pashku është vlerësuar veçanërisht për frymën e re dhe risitë që i solli letërsisë shqipe në stil dhe konceptim.

“Oh”-u është i vetmi roman i botuar i Pashkut, i konsideruar edhe si kryevepra e tij. Mirëpo, rezulton që "Oh"-u nuk është i vetmi roman që ka shkruar Anton Pashku.