Kulturë

Polluzha, nga emër i ndaluar në “Hero i Kosovës”

Foto: Koha
 

Kishte filluar si refuzim për të luftuar në frontin e Sremit, por për pak muaj do të përshkallëzohej në kryengritjen e parë shqiptare kundër Jugosllavisë.

Për tre muaj, në kapërcyell të viteve 1944 dhe 1945, mijëra shqiptarë në rajonin e Drenicës do të ngriheshin me armë nën drejtimin e Shaban Polluzhës. Fiks 75 vjet pas rënies, atij i është ndarë urdhri Presidencial “Hero i Kosovës” me motivacionin “për trimëri dhe sakrificë për lirinë e Kosovës dhe kontributin e tij gjithëkombëtar”.