Kulturë

“Parasite” – satira përvëluese në luftë me të pasurit

“Parasite” – satira përvëluese në luftë me të pasurit

Me gjithë mizorinë e zgjuarsinë, trileri emocionues “Parasite” ka arritur në Britani të Madhe nga Koreja e Jugut, pasi që ka fituat “Palmën e Artë” në Cannes vitin e kaluar dhe dominoi diskutimet që atëherë – për shpenzimet, të drejtën e të gabuarën, për çdo film tjetër joanglisht.

Filmi është tmerrësisht tërheqës, i shkruar në mënyrë të shkëlqyeshme, shumë mirë i dizajnuar dhe i menduar, me një kastë të lavdishme që vihet për të punuar në një ankth të kompletuar në një mënyrë elegante. Narrativa e filmit është në linjë me zhurmën e një “Mercedes-Benzi” luksoz që i është dhënë mundësia ta drejtojë njëri nga personazhet, shkruan Koha Ditore.