Kulturë

Universiteti i Harvardit sivjet do të flasë shqip

 

Nga muaji shkurt, në Universitetin e Harvardit do të tregohen histori shqiptare suksesi në media, biznes, shkencë dhe shërbim publik.

Nisma është ndërmarrë nga Deni Hoxha student shqiptar në këtë universitet, i cili ndër të tjera themeloi edhe Shoqatën e Studentëve Shqiptarë në Harvard në 2017 dhe vazhdon të ndërgjegjësojë komunitetin e Harvard-it për çështjet shqiptare. Deni gjithashtu është edhe drejtues i organizatës “Team Albanians” ku promovon vlerat dhe turizmin shqiptar jo vetëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, por edhe në botë. Në një intervistë për “Shekulli”-n, Deni zbulon ekskluzivisht shqiptarët e parë që do të pushtojnë universitetin prestigjioz, për të tejçuar anembanë botës, kudo ku ka shqiptarë historitë e tyre të suksesit.