Kulturë

“Link in Bio” me shenjat e mediave sociale në art

“Link in Bio” me shenjat e mediave sociale në art

Përdorimi i mediave sociale ka kohë që është bërë pjesë e përditshmërisë së shumë artistëve, thotë kuratorja Anika Meier në Muzeun e Arteve të Bukura në Leipzig. Rrjetet sociale janë bërë pjesë e punës së tyre që një kohë – ashtu siç është dëshmuar në rreth 50 videoinstalacione, skulptura, fotografi dhe piktura nga 35 artistë, kryesisht të rinj në ekspozitën “Link in Bio” në Leipzig, shkruan sot Koha Ditore.

Çfarë i dallon të gjitha këto vepra është që arti vizual është në një vend ku audienca tashmë është e shumtë: fillimisht në Instagram. Përdorimi i një ueb-faqeje të mirë duket sikur ka mbetur një gjë e së kaluarës.