Kulturë

UNESCO-ja heq nga lista karnavalin belg që tallej me hebrenjtë

UNESCO-ja heq nga lista karnavalin belg që tallej me hebrenjtë

UNESCO e ka hequr nga lista e saj e trashëgimisë një karnaval vjetor që mbahet në qytetin belg të Aalstit për shkak të akuzave të vazhdueshme për anti-semitizëm.

Në një veprim të paparë, Komiteti Ndërqeveritar i UNESCO-s për ruajtjen e trashëgimisë së paprekshme kulturore tha se po e tërhiqte karnavalin “për shkak të përsëritjes së vazhdueshme të përfaqësimeve raciste dhe antisemitike” në këtë ngjarje.