Kulturë

Gjeni, mohues i gjenocidit apo të dyja bashkë

Gjeni, mohues i gjenocidit apo të dyja bashkë

Peter Handke, shkrimtari austriak të cilit iu dorëzua çmimi “Nobel” për letërsi të martën mbrëma, së fundmi ka thënë se urrente opinionet.

“Më pëlqen letërsia”, ka thënë ai në një konferencë të nxehtë për media që u mbajt në Stokholm në fillim të muajit dhjetor. Fatkeqësisht për Handken, 77-vjeçar, shumë njerëz kanë opinione për të. Shumë e shohin si gjeni që theu kufijtë e asaj se çfarë mund të jenë romanet dhe dramat. Por shumë të tjerë kanë mendim të kundërt.