Feminizmi është për të gjithë

Feminizmi është për të gjithë

08 December 2019 07:30

Vlora Tuzi - Nushi e udhëheq Zyrën e UN Women në Kosovë. Prej afro 15 vjetësh punon në Agjencinë e Kombeve të Bashkuara, që ka për mandat fuqizimin e gruas.

Ndër vite ka kontribuar në mbrojtjen e të drejtave të grave, fuqizimin e gruas, inkuadrimin e perspektivës gjinore në politika dhe në dokumente të rëndësishme strategjike, në mbështetjen teknike për institucionet e Kosovës etj. Ajo ka mbaruar studimet në Farmaci

---

Liria është ajo më e shtrenjta dhe më e çmueshmja që kemi. Ky vlerësim buron nga vetë jeta ime dhe e gjeneratës sime, duke qenë vetë e rritur dhe duke kaluar rininë time në një periudhë të vështirë me kufizime të panumërta dhe shumë shpesh duke rrezikuar jetën për të arritur një prej qëllimeve elementare jetësore - edukimin.

Do të doja shumë që të rinjtë dhe të rejat, që nuk i kanë kujtimet e asaj periudhe plot dhimbje e humbje, të kuptonin vlerën e lirisë dhe ta shfrytëzonin pa kufi për përparimin e tyre dhe të vendit, shkruan sot Koha Ditore.

Po ashtu, që të vazhdojmë të ushqejmë lirinë në mendjet tona, të rrëzojmë në vazhdimësi muret e ngritura në mendjet tona, nga e kaluara, konstruktet shoqërore, në mënyrë që çdokush të ketë lirinë të ëndërrojë më fort, të punojë më shumë e ta çojë vendin përpara.
Liria është bërthama, është zemra që i jep jetë çdo mundësie dhe rasti tjetër. Vetëm duke marrë frymë lirshëm, do të mund të jemi version më i mirë i vetes dhe të sjellim ndryshimet e dëshiruara.

Shtëpia nënkupton më shumë sesa një ndërtesë ku strehohemi: është vendi ku secila dhe secili prej nesh duhet të ndihemi të dashur, të respektuar, dhe mbi të gjitha të sigurt. Një vend ku gjejmë kujdesin dhe rehatinë e nevojshme që ëndrrat dhe shpresat tona të rriten...(Më gjerësisht lexoni në Koha Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme