Kulturë

Promovohet në Shkup libri "Gjenocidi ndaj romëve në Luftën e Dytë Botërore"

Promovohet në Shkup libri

Qendra kulturore mediatike rome "Barikanipe" ka promovuar studimin shkencor të autores Mirdita Saliu me titullin "Gjenocidi ndaj romëve në Luftën e Dytë Botërore".

Autorja Mirdita Saliu në prononcim për AA thotë se ky është studimi i parë shkencor në Republikën e Maqedonisë së Veriut me këtë tematikë. Ajo thekson se studimi ka të bëjë me një periudhë diskursive, Luftën e Dytë Botërore, dhe me një temë "edhe më diskursive, gjenocidin ndaj romëve në Luftën e Dytë Botërore".