Kulturë

“Labyrinth” me muzikantin që e humb ritmin e jetës

“Labyrinth” me muzikantin që e humb ritmin e jetës

“Çfarë nëse përgjigjen nuk e marr kurrë?”, pyetet Boratin Bey, protagonisti i novelës së shkurtër dhe provokative të autorit turk, Burhan Somnez. Kjo pyetje, që shtrohet vazhdimisht në këtë novelë të quajtur “Labyrinth”, ka pasoja të rënda për të dhe për ne.

Boratinin, banor i Stambollit, e takojmë për herë të parë kur ai është në të njëzetat dhe ndodhet në një prej çasteve më të rënda dhe më vendimtare të jetës: Ai sapo është kthyer në shtëpi, pas një jave në spital, ku ishte shtruar shkaku që kishte tentuar të bëjë vetëvrasje (Ai kishte kërcyer nga një urë në Bosfor). Derisa trupi i tij kishte shpëtuar mrekullisht, me vetëm një bri të thyer, mendja e tij kishte pësuar. Atij nuk i kujtohet se kush është apo përse deshi ta vriste veten.