Kulturë

1989-a ndryshoi botën moderne

1989-a ndryshoi botën moderne

Ngjarjet botërore kalojnë me shpejtësi, por është fort e vështirë të maten shpejtësia dhe fuqia e ndryshimeve të vitit 1989. Çdo gjë gufoi në një prej skenave më të famshme në historinë e njerëzimit, rënien e Murit të Berlinit.

Muri u rrëzua pjesërisht për shkak të një gafe burokratike, por ndodhi në periudhën e një vale të revolucionit që la mes dy zjarresh bllokun komunist të prirë nga sovjetikët, raporton BBC, përcjell sot Koha Ditore. Ata mbetën mes kolapsit apo ndihmës për të definuar një rend të ri botëror.