Kulturë

Dyshja që sfidon konceptin e imazhit merr çmimin “Gjon Mili”

Foto: Koha
 

Dymbëdhjetë artistët e çmimit “Gjon Mili” kanë pasur një detyrë: të gjejnë linjën midis faktit dhe trillimit, por edhe të shfaqin transicionin nëpër të cilën kanë kaluar koncepti për fotografinë e shoqëria. Sipas jurisë, më se miri e kanë bërë këtë, Edona Kryeziu dhe Valentina Bonizzi.

Të mërkurën mbrëma, në Galerinë Kombëtare të Kosovës, kjo dyshe është shpallur fituese e edicionit të 16-të të këtij çmimi, shkruan sot Koha Ditore.