Kulturë

Çmimi “Nobel” 3 mjekëve për zbulimin i tyre me rëndësi për trajtimin e kancerit

Çmimi “Nobel” 3 mjekëve për zbulimin i tyre me rëndësi për trajtimin e kancerit

Tre shkencëtarë që studiuan se si qelizat përcaktojnë nivelin e tyre të oksigjenit u është dhënë çmimi “Nobel” në Mjekësi.

William G. Kaelin, Jr., i Universitetit të Harvardit, Sir Peter J. Ratcliffe, i Universitetit të Oksfordit dhe Gregg L. Semenza, nga Universiteti Johns Hopkins morën së bashku çmimin e rëndësishëm.