Kulturë

“Albumi familjar” pas Venecias do të zhvendoset në Prishtinë

“Albumi familjar” pas Venecias do të zhvendoset në Prishtinë

Tri fotografi të shkrepura në kohë lufte, katër personazhe dhe një përjetim personal i artistit Alban Muja përthekojnë veprën “Family Album” (Albumi familjar).

Ajo përfaqëson Kosovën në Bienalen Ndërkombëtare të Artit në Venecia. Imazhet filmike mjaft intime prej 9 majit po vazhdojnë të shfaqen në qytetin italian. Aty do të jenë deri më 24 nëntor, kur përmbyllet edicioni i 58-të i ngjarjes së madhe të artit. Por rrëfimi për veprën, bashkë me historinë prapa saj janë rikthyer të martën në Prishtinë, në përurimin e katalogut të Pavijonit të Kosovës në Bienalen e Venecias. Aty është dhënë lajmi se “Albumi familjar” do të zhvendoset vitin e ardhshëm edhe në Galerinë Kombëtare të Kosovës, shkruan sot Koha Ditore.