Kulturë

“Manaki Brothers” vlerëson filmin shqiptar “The Van”

“Manaki Brothers” vlerëson filmin shqiptar “The Van”

Mjeshtëria e drejtorit të fotografisë, Guillaume le Grontec në filmin “The Van” të regjisorit shqiptar Erenik Beqiri është shpërblyer të shtunën mbrëma në edicionin e 40-të të festivalit ndërkombëtar të kineastëve të filmit “Manaki Brothers”, në Manastir.

Grontec mori çmimin special të jurisë në kategorinë e filmave të shkurtër që ishin në garë për çmimin “Small Camera 300” në këtë festival, i cili shpërblen ekskluzivisht drejtorët e fotografisë. Në këtë kategori ka triumfuar drejtoresha e fotografisë Constanza Sandoval, për filmin “Monster God” të Argjentinës për poetikën e figurës dhe interpretimin e ngjyrosur të heshtur të tregimit, shkruan sot “Koha Ditore”. Në ceremoninë përmbyllëse të festivalit, që nisi më 14 shtator, u ndanë edhe çmimet kryesore në kategorinë e filmave të gjatë, “Golden Camera 300”, “Silver Camera 300” dhe “Bronze Camera 300”.