Kulturë

Nata e Bardhë përball të renë e të vjetrën përmes artit në Prizren

Nata e Bardhë përball të renë e të vjetrën përmes artit në Prizren
 

Prizren, 16 shtator – Cikli kohor prej perëndimit deri në agim, brenda të cilit janë realizuar aktivitete të numërta kulturore, ua kanë dhënë mundësinë qytetarëve dhe vizitorëve të Prizrenit që ta rizbulojnë këtë vendbanim të moçëm.

Në natën që lidh të shtunën me të dielën është jetësuar edicioni i parë Nuit Blanche (Nata e Bardhë), që është prezantuar me temën “Qyteti i hapur”. Njëra prej rrugëve me qarkullimin më të madh të automjeteve në këtë natë është mbyllur për mjetet motorike. Në këtë rrugë në afërsi të Urës së Gurit është bërë hapja e Natës së Bardhë.