Kulturë

Dervish Hima, më 1912: Shqiptarët do e mbrojnë pavarësinë me gjak

Dervish Hima, më 1912: Shqiptarët do e mbrojnë pavarësinë me gjak

“Le Temps” ka botuar, të martën e 26 nëntorit 1912, në faqen n°2, intervistën e patriotit dhe liderit shqiptar, Dervish Himës, me korrespondentin e gazetës hungareze në Bukuresht, të cilën Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Pavarësia shqiptare