Kulturë

Ministria në pritje të tri projekteve ideore për Teatrin e Operës

 

Prishtinë, 10 shtator – Tri kompani ndërkombëtare do t’i kenë 40 ditë afat për të prezantuar projektin ideor për teatrin e operës dhe baletit “Dr.Ibrahim Rugova”.

Deri në këtë pikë ka ardhur Ministria e Kulturës, pasi që i është kthyer këtij projekti fiks një dekadë prejse u vendos guri themeltar i ndërtesës. Pas prezantimit të projektit ideor, kompania fituese do të hartojë atë detaj për t’i hapur rrugë një konkursi tjetër ndërkombëtar për ndërtimin e objektit, shkruan sot Koha Ditore.