Kulturë

Takimi me historinë në rrugën prej Kosovës deri në Serbi

Takimi me historinë në rrugën prej Kosovës deri në Serbi

“The Load” përshkruan ngjarjet në Jugosllavinë e 1999-s, midis bombardimeve të NATO-s për t’i dhënë fund dhunës etnike. Si në fillim, ashtu edhe nga fundi i filmit, bombat shihen prej larg – me skena të atyre që duken si fishekzjarrë që ngjiten dhe zbresin, por nuk shpërthejnë kurrë në ngjyra.

Personazhet në këtë film mbërthyes nuk u përkojnë pamjeve në asnjë mënyrë: eksplozivët janë vetëm një prej komponentëve të pakëndshëm të përditshmërisë së pakëndshme të tyre.